Пловдивските ветеринари излизат на протест

Пловдивските ветеринари излизат на протест
Ветеринарите от Пловдив излизат на протест. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ветеринарите от Пловдив и областта излизат на протест, тъй като са принудени да се откажат от практикуването на профилактичната си дейност по животните.

„Държавата се опитва да изземе функциите ни и тази работа да се поеме от служителите на Агенцията по безопасност на храните“, заяви пред Дарик д-р Вяра Гришина от областната колегия на Българския ветеринарен съюз. По думите й, протестът е срещу системата и хората, които изпълняват безумията на тази система.

Според Гришина не трябва профилактиката, прегледите и изследванията по животните в 205 населени места в Пловдивско да се поеме от 20 служители в Областната дирекция по безопасност на храните, от които половината са в отпуск.

Пловдивската колегия на ветеринарния съюз е 190 човека. Протестът им е от 12:30 часа пред сградата на Агенцията по храните в Пловдив.

Припомняме, че преди две седмици ветеринарни лекари от цялата страна излязоха на протест отново във връзка с профилактиката на животните. Тогава те настояха, че трябва да бъде променена тарифата, по която ще работят ветеринарните лекари, а също и по най-бързия начин да се сключат договори за работа с Агенцията за безопасност на храните.

#Пловдив #ветеринари #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"