След авиокатастрофата: Световното по футбол в Русия е под въпрос

След авиокатастрофата: Световното по футбол в Русия е под въпрос
Русия може и да се размине със Световното по футбол през 2018 година. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

След свалянето на полет MH17 немски политици поставят Световното първенство по футбол в Русия под въпрос.

Западът е единен: Русия носи морална вина за свалянето на полет MH17. Как да бъде наказана страната за това и да бъде накарана да се кооперира в Украинския конфликт?

Спори се за санкции, но върху един въпрос Европа и САЩ са единни: Русия носи морална вина за свалянето на полет MH17. Като последица от това немски политици обсъждат дали не трябва да бъде отнета ролята на Русия като домакин на Световното първенство по футбол през 2018.

„Една промяна в страната домакин може да има много по-голямо действие от налагането на икономически санкции“; „Руските граници са прекалено пропускливи, за да бъде отрязана страната от внос, затова изпълнението на възможни икономически санкции трудно се контролира ефективно. Освен това ФИФА трябва да помисли дали Русия е подходящ партньор, след като дори не може да гарантира сигурни въздушни коридори“; „Ако руският президент Путин не се кооперира активно за разрешаването на случая с полет MH17, едно световно първенство в Русия е немислимо“, „Със Световното по футбол ще се даде на Путин трибуна за пропагандното му шоу“ са сред коментарите на немски политици, цитирани от вестник „Шпигел“.

Срещу отнемането на ролята на Русия като страна домакин на Световното през 2018 се изказа лидерът на социалистите Зигмар Габриел: „4 години предварително да водим дебат за Световното не е особено умно“, каза министърът на икономиката на Германия.

Според едно изследване на общественото мнение в Германия мнозинството германци подкрепят санкциите срещу Русия. 53% са за блокиране на руски банкови сметки, а 30% са против. Военна намеса обаче или прекъсване на дипломатическите взаимоотношения биват отхвърляни категорично от мнозинството.

#Владимир Путин #Русия #Украйна #самолет #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници