Какво точно означава унифицирането на Windows?

Какво точно означава унифицирането на Windows?
A A+ A++ A

Microsoft вече има значителен напредък в изпълнението на плана за унифициране на операционните си системи и коментарите на Сатя Надела само потвърдиха сериозните намерения на компанията да предприеме решителни стъпки в тази насока. Какво означава забележката, че следващата версия на Windows ще комбинира трите основни платформи на Microsoft в една? Мери Джо Фоули от ZDNet се опитва да систематизира информацията и да отсее спекулациите, които се появиха в интернет. Едно обаче няма да се промени - компанията ще продължи да предлага различни версии на Windows, насочени към различни потребители и нужди - за бизнеса, за крайни потребители, за OEM производители и т.н.

1. Windows ще се разработва от един екип, който работи от юли 2013 година, когато е била сформирана групата Operating System под ръководството на Тери Майърсън. Тя работи по Windows Phone, Windows Embedded, Windows (за PC и таблети) и операционната система на Xbox One.

2. Платформата ще използва едно ядро. Windows Phone, Windows 8, Windows RT и Windows Server използват ядрото NT, над което компанията надгражда допълнителните компоненти в зависимост от предназначението на конкретния софтуер - дали е за компютри, телефони или игрови конзоли.

3. Microsoft ще въведе единен магазин за приложения за всички платформи, след като вече направи сериозни стъпки за обединяването на Windows Phone Store и Windows Store. Това може да стане с излизането на следващата версия на Windows Phone и Windows, които са с кодовото име Threshold. Засега не е ясно дали в магазина ще намерят място и приложения за Xbox.

4. Компанията разработва обединена платформа за разработчици, което ще позволи на веднъж написано приложение да се използва във всички версии на Windows. Много от това вече е налично и авторите на софтуер за Windows и Windows Phone могат да използват непроменена значителна част от изходния код за създаването на универсални приложения.

http://www.zdnet.com/what-one-windows-really-means-and-doesnt-7000031917/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"