Жилищна сграда ще има отделни входове за богати и бедни

Жилищна сграда ще има отделни входове за богати и бедни
A A+ A++ A

Властите в Ню Йорк одобриха противоречив проект на строителната компания „Екстел“ (Extelldev.com), която планира да построи сграда с отделни входове за богати и за бедни наематели.

33-етажното здание ще се намира в Манхатън, недалеч от Сентръл парк и река Хъдсън. Според финансовите си възможности обитателите ще влизат през голям главен вход или през второстепенен вход - откъм малка, скрита уличка.

Американските закони изискват големи жилищни сгради да могат да се строят само ако в тях е предвиден и определен брой социални жилища. Във въпросния архитектурен план има 219 жилища, 55 от които ще бъдат социални.

Хората с по-плитки джобове ще могат да наемат гарсониери и двустайни апартаменти между втория и шестия етаж на цена от 845 до 1099 долара. За тези, които нямат проблем с парите, цените стигат до 1000 долара, но на квадратен метър.

Няколко постройки в Ню Йорк вече имат отделни входове за собствениците и за наемателите, които обикновено нямат достъп до някои удобства, като плувен басейн и фитнес зала.

Властите в Манхатън обещаха в бъдеще подобни проекти да бъдат забранени, тъй като „са в полза на дискриминацията сред американците“.

#бедни #богати #сграда #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"