Парламентът гласува днес оставката на Орешарски?

Парламентът гласува днес оставката на Орешарски?
A A+ A++ A

Очаква се депозираната пет секунди преди 18:00 ч. вчера оставката на кабинета на Пламен Орешарски да бъде включена в дневния ред на Народното събрание (НС) и да бъде подложена на гласуване в пленарна зала.

Очаквам всички политически сили да дойдат в НС и да бъде гледан проектът за решение за оставката на кабинета, заяви председателят на парламента Михаил Миков на излизане от сградата на НС около 21:00 часа вчера вечерта. По думите му е реалистичен вариантът оставката да бъде гледана утре, но

съществува и вероятността това да се случи в петък

На въпрос дали очаква парламентът да има редовни заседания преди назначаването на служебното правителство, Миков заяви, че не е оптимист, тъй като очевидно няма политическа воля.

Заместник-председателят на НС Алиосман Имамов обаче посочи, че

няма процедурни пречки оствката да бъде разгледана днес

От ПГ на ГЕРБ заявиха, че ще се регистрират в пленарна зала, за да гласуват оставката на кабинета. Те очакват тя да бъде първа и единствена точка от дневния ред на парламента.

Парламентарната група на „Атака” не е взела решение дали да влезе в пленарна зала за гласуване на оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Оставката на неговия кабинет идва точно 421 дни след неговото начало.

В проектопрограмата на НС, която вчера не беше гласувана заради липсата на кворум, са актуализацията на бюджета на Здраванта каса, промените в Закона за управление на отпадъците, промените в Закона за защита на конкуренцията, криминализирането на слуховете за банките, както и промените в т.нар. "Закон за офшорките".

#оставка #Орешарски #Народно събрание #гласуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"