Шестчленно семейство загина при израелски въздушен удар в Ивицата Газа

Шестчленно семейство загина при израелски въздушен удар в Ивицата Газа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шестчленно семейство загина при израелски въздушен удар в южната част на Ивицата Газа. По информация на здравните власти сред жертвите са две деца.

„Загинаха шестима членове на семейство Ал Афтал, сред които петгодишно момиченце и момченце на три години“, каза говорителят на службата за спешна помощ Ашраф ал Кудра.

С това броят на загиналите само в четвъртък достигна 18 души.

Съветът на ООН за правата на човека реши да започне международно разследване на евентуални нарушения на човешките права и военни престъпления, които може би са извършени по време на израелската военнна офанзива в Ивицата Газа. 

Решението е част от резолюция, внесена от Палестина, която бе приета от 47-членния Съвет на извънредно заседание с мнозинство от гласовете предимно на арабски, мюсюлмански и и развиващи се страни, докато повечето западни страни се въздържаха.

От началото на военната операция на Израел са загинали общо 697 палестинци. Това става ясно от материал, разпространен от службата на ООН по координация на хуманитарните въпроси. От загиналите 518 мирни жители, 170 са деца, а 86 са жени. Ранените от началото на военната операция са 3993 палестинци, сред които 1213 деца и 698 жени.

#Газа #Израел #семейство #загинали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"