Лютви Местан: България подкрепя кандидатурата на Кристалина Георгиева

Лютви Местан: България подкрепя кандидатурата на Кристалина Георгиева
A A+ A++ A

България подкрепя кандидатурата на Кристалина Георгиева за позицията на Върховен представител по външната политика на ЕС, каза  пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Имаме някакви шансове, подсказани и от важни външни фактори, че България може да реализира позиция на Върховен представител по външната политика на ЕС, отбеляза Местан. Според него предвид заявената позиция на министър-председателя Пламен Орешарски, че България подкрепя кaндидатурата на Кристалина Георгиева за тази позиция, не е било редно този кабинет да вземе какво и да е друго решение, докато нямаме отговор на въпроса кой ще е Върховният представител на ЕС по външна политика. 

„Докато български представител има шанс да заемем тази висока позиция, въпрос на национална отговорност е ние всички да направим необходимото това да се случи“, допълни Местан.

Запитан дали Делян Пеевски ще бъде предложен за народен представител в следващия парламент, лидерът на ДПС обясни, че номинациите се движат от местните към централните структури на ръководството.

„Срокът, в който те ще правят своите номинации, е 15 август, аз няма да коментирам нито едно име за кандидат за народен представите – това би означавало намеса на председателя и подсказване на местните структури кого и как да номинират. При нас тази процедура се движи от горе на долу“, каза Лютви Местан.

#Кристалина Георгиева #Лютви Местан #Делян Пеевски #външната политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"