Апаш навъртя 514 лв. от затвора с крадена SIM карта

Апаш навъртя 514 лв. от затвора с крадена SIM карта
A A+ A++ A

20-годишен мъж от Лясковец попари собственика на SIM карта, задигната с други вещи при домова кражба, с фактура за 514 лв., която потърпевшият трябвало да плати.

Собственикът на ограбения имот подал сигнал в полицията на 10 октомври миналата година, като обяснил, че крадец е проникнал в къщата му и е изнесъл множество медни съдове, както и SIM карта. Наскоро бил неприятно изненадан, когато се оказало, че трябва да плати 514 лева телефонна сметка към един от мобилните оператори.

По случая започнало разследване и в началото на тази седмица полицаите успели да установят крадеца. Оказало се, че това е А. Н., който към момента излежавал шестмесечна присъда в затвора в Ловеч за друга взломна кражба.

В хода на разследването било изяснено, че мъжът използвал крадената карта със свой телефон и успял да навърти крупната сума само за седмица, като многократно си приказвал с роднини в чужбина. Задигнатите медни съдове предал в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали и получил за тях 610 лв.

На А. Н. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“, в случай че излезе от затвора преди делото му за телефонната кражба да стигне в съда.

Източник: Янтра днес

#кражба #фактура #Лясковец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"