Борисов ще се бори за 121 депутатски мандата и да стане премиер

Борисов ще се бори за 121 депутатски мандата и да стане премиер
A A+ A++ A

От ГЕРБ сме си поставили задача да имаме поне 121 депутати в следващия парламент, каза лидерът на партията Бойко Борисов. Той самият е готов да стане премиер.

ГЕРБ ще върне мандата от президента Росен Плевнелиев за съставяне на кабинет в рамките на 42-рото Народно събрание. За ситуацията след предсрочните избори обаче няма яснота, даде да се разбере Борисов.

„Ние не сме сигурни дали ще се направи следващо правителство“, каза той и поясни: „От това, което декларираме ние, от това, което искат нашите избиратели - по никакъв начин да не се коалираме с БСП и ДПС. Чувам какво казват колегите от БСП – никога с ГЕРБ, никога повече с ДПС. В един момент може да се окаже, че след парламентарните избори нямаме правителство. При тази омраза и конфронтация не е сигурно“.

По тази причина от ГЕРБ ще настояват за актуализация на бюджета – за да може служебното правителство да изкара следващите два месеца и половина, а може би три.

„По никакъв начин тези хора не са разбрали какво са сгрешили“, коментира Борисов партньорите в досегашната коалиция. „Ако не си ги направят и през тези три месеца, можем да изпаднем в още по-тежка ситуация зимата“, смята той.

„Ако се прави коалиция, тя трябва да бъде направена по принципа, по който се правят коалиции в цяла Европа. Тя се прави пред очите на обществото. Съставя се програма и гледаш по нея с кого имаш съвпадения. Към този момент единствените, които виждаме в това отношение, са Реформаторският блок“, заключи Борисов.

„Един от изводите днес е, че когато лидерът на една партия мандатоносител не е в парламента, не носи никаква отговорност за това, което е сътворил, резултатите са тези, които видяхме. Ние сме партия, която искаме да носим отговорност. Другото е безотговорно. Имам 100 експерти в залата. Всеки мога да посоча за премиер и вече да идвам да му давам задачите. Това е задкулисие, това е неправилно, това се случваше една година“, посочи Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"