Razer ще пусне хибрид между умен часовник и фитнес гривна

Razer ще пусне хибрид между умен часовник и фитнес гривна
A A+ A++ A

Компанията Razer е позната със своите геймърски аксесоари, но вече навлиза и в други пазарни сегменти със своите лайфстайл продукти. Няма да пропусне да последва и тенденцията за умна електроника за носене, като по-късно през годината пусне своя фитнес гривна. Тя носи името Nabu, беше показана за пръв път в началото на годината по време на CES 2014 и е любопитна с това, че ще има вградена интеграция с популярното приложение за комуникация WeChat.

Устройството има поставен върху вътрешната страна на китката OLED дисплей с резолюция 128 x 32 пиксела, който показва информация за активното входящо известие за обаждане, електронна поща, SMS, напомняне за запис от календара, ъпдейти от социални мрежи и др. Включени са и спортни функции като отчитане на направени стъпки, изкачени стълби, изгорени калории, изминато разстояние, време за сън и т.н. Добавена е функция за откриване на намиращи се в близост други гривни и за размяна на информация между тях.

По отношение на интеграцията с WeChat ще е възможно споделянето на контакти чрез ръкостискане или удряне на ръце. Хубавото е, че гривната използва отворена платформа, която лесно да бъде интегрирана в други услуги и приложения. Пазарната премиера на Nabu се очаква в Китай през последното тримесечие на годината на цена под 100 долара, а след това ще видим гривната и на други пазари.

http://www.razerzone.com/nabu

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"