Добрич отново под вода, порои и в Шумен и Каварна

Добрич отново под вода, порои и в Шумен и Каварна
Добрич отново е сполетян от порои.
A A+ A++ A

Същите улици, наводнени преди около месец, отново се превърнаха в реки в Добрич. За час над града се изсипаха 22 литра на квадратен метър. За кратко беше затворен един от основните булеварди, потънал под вода.

В района на автогарата в Добрич кола заседна в дъжда. Двежението в най-ниските части на града беше затруднено. Началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Дарин Димитров каза пред „Фокус“, че са получени 20 сигнала за наводнени места.

Наводнени са същите райони както при бедствието преди месец – районът на Хуманитарната гимназия, част от бул. „Русия“ – районите около двете търговски вериги и автогарата.

„Има и няколко адреса за отводняване на имоти на граждани, които при всеки пороен дъжд са проблемни“, каза гл. инспектор Димитров.

Екипите, които са обходили местата и са направили оглед, са установили, че канализацията не може да поеме част от водата и затова тя се е насъбрала.

Към 19 часа в четвъртък пожарникарите и спасителите са реагирали на повече от половината сигнали и те са обработени. Очакването е след оттичането на водата обстановката в града да се нормализира. Работата на място продължава в координация с местната власт.

В Каварна и Шумен също се изсипаха порои.

 

#Добрич #порои #Каварна #Шумен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници