Два варианта за балотаж в БСП

Два варианта за балотаж в БСП
Финална лидерска битка може да се състои между министъра на икономиката в оставка Драгомир Стойнев и шефа на парламента Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият лидер на БСП вероятно ще бъде избран след балотаж, стана ясно по време на вчерашното заседание на НС на БСП. Финална лидерска битка може да се състои между министъра на икономиката в оставка Драгомир Стойнев и шефа на парламента Михаил Миков, пише вестник „Стандарт“.

Червени функционери прогнозираха и балотаж между Миков и Мая Манолова. Има очаквания и Янаки Стоилов да се окаже в първата двойка. Социалисти преброиха и евентуалните гласове на Корнелия Нинова, която е събрала подкрепа от цялата страна. Общо 18 червени са номинираните за лидерския пост в БСП. Напрежението сред претендентите за поста на Сергей Станишев през последните дни даде основание на соцлидера вчера да се обърне към членовете на пленума и да ги призове към „по-спокоен тон и без кампания на гърба на партията“.

„Другари, и в понеделник ще се гледаме в очите, с вътрешни боричкания ГЕРБ не се побеждава“, казал Станишев на своите. По време на заседанието на „Позитано“ 20 имало и обвинения, че кандидати правят опити за „въздействие на делегатите“.

По 5 минути ще имат всички кандидати за лидер на БСП да представят своите платформи пред делегатите на 48-ия конгрес. До 12:00 часа в самия конгресен ден в НДК ще може всеки да си прави отвод. Трети може да се оттеглят по време на закритата част на форума.

#два #балотаж #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"