Бочели ще пее с над 130 българи на 31 август

Бочели ще пее с над 130 българи на 31 август
A A+ A++ A

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио ще партнират на световноизвестния италиански тенор Андреа Бочели на предстоящия му концерт в София. Над 70 оркестранти и 60 певци ще вземат участие в грандиозното шоу, което ще се състои на 31 август от 19:30 ч. на стадион „Българска армия“.

Под диригентството на италианския маестро Марчело Рота, с когото Бочели работи от 18 години насам, българските музиканти ще представят атрактивна програма, подготвена специално за родната публика. В нея са включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Андреа Бочели: сцени с хор из оперите „Трубадур“ и „Травиата“ от Верди, песни от албумите Incanto (Mamma), Passione (La Vie En Rose), Sentimento (Aranjuez Con Tu Amor) и Vivere (Canto Della Terra). Маестро Бочели обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас.

Ще прозвучат още пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори. В уникалната програма ще вземат участие първокласното българско сопрано Светла Василева, която ще представи дуети с Бочели, италианската поп звезда Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо китарно дуо CARisMA и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.

#Андреа Бочели #Бочели #Светла Василева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"