Посвещават Sea Оf Black Festival 2014 на покойния Краси Гюров

Посвещават Sea Оf Black Festival 2014 на покойния Краси Гюров
A A+ A++ A

Тазгодишното издание на Sea Оf Black Festival ще бъде посветено на загиналия сърфист Красимир Гюров, съобщи Ганчо Кожухаров от организаторите.

„Бяхме много близки с Краси и аз предложих да посветим концертите на него. Краси присъстваше на всичките живи изяви на феста и винаги беше най-отпред. Миналата година дори спряхме концерта заради него. Качи се на сцената и охраната го настигна. The Revenge Project свириха по това време и веднага спряха. Стана голям панаир. Хората бяха готови да го защитят и да нашамарят охраната заради него. Той винаги си е бил много надъхан и активен в публиката“, разказа Кожухаров.

Една от бургаските групи е подготвила специална изненада в чест на сърфиста, но тя ще се пази в тайна до 2 август, когато ще се проведе фестивалът. Тази година той е напълно безплатен и е с подкрепата на Община Бургас.  Организаторите обаче са измислили всеки да може да влезе само при облечена черна „метълска“ тениска. Тези, които нямат такава, ще могат да си закупят фестивална и да го направят с нея. По този начин цялата публика ще представлява едно „черно море“.

Както е известно, в летния театър на града тази година участие ще вземат групите Necromancer, Brothers In Blood, Act Оf Grotesque, Womb Оf Maggots (Гърция), Akral Necrosis (Румъния), Upyr, Axecutor, A-Moral, O.H. и Muddy. Sea Оf Black Festival се провежда за втора година под това име. Целта на организаторите от Uberkool Studios и Black Flag е да се възроди познатият от миналото  метъл фест в Бургас.

Припомняме, че сърфистът Красимир Гюров почина на 17 май тази година, след като падна при скок върху бетоновите тетраподи край Сарафово. Приятелите на Краси организираха мащабна кампания за кръводаряване, в която се включиха стотици бургазлии.

Въпреки двудневната борба, лекарите не успяха да спасят живота му.

Източник: MySound.bg

#изненада #скок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »