ЧЕЗ отхвърли обвиненията в господстващо положение

ЧЕЗ отхвърли обвиненията в господстващо положение
От ръководството на ЧЕЗ уточниха, че научават за твърденията на КЗК от медиите, без официално да са получили определенията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на ЧЕЗ в България отговори на обвиненията на Комисията за защита на конкуренцията, че трите ЕРП-та са злоупотребявали с господстващо положение. От ЧЕЗ заявяват, че спазват действащото законодателство и не прилагат никакви практики, които възпрепятстват или застрашават конкуренцията.

„Във връзка с изявлението на Комисията за защита на конкуренцията от 25.07.2014 г., Ръководството на ЧЕЗ в България уточнява, че става дума за процедура, започнала в края на март 2013 г. Категорично отхвърляме твърдените нарушения, тъй като винаги сме работили изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство. Спазваме действащото законодателство и не прилагаме никакви практики, които възпрепятстват или застрашават конкуренцията“, се казва в позиция на дружеството.

От ръководството на ЧЕЗ уточниха, че научават за твърденията на КЗК от медиите, без официално да са получили определенията.

#Комисията за защита на конкуренцията #ЧЕЗ #ЕРП #конкуренция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"