Служебният кабинет да извади на светло договора за „Южен поток“, настояват от "Синьо единство"

Служебният кабинет да извади на светло договора за „Южен поток“, настояват от "Синьо единство"
A A+ A++ A

Партията „Синьо единство“ настоя президента Росен Плевнелиев да се превърне в гарант на процеса по връщане на България на пътя на европейския политически и цивилизационен избор чрез публичното огласяване на всички параметри по договора на „Южен поток“.

„Кабинетът „Орешарски“ започна строежа на „Южен поток“ в разрез с европейското законодателство и в остър конфликт с ЕК, демонстрирайки тежки зависимости и поети очевидно необратими ангажименти към Русия на фона на усложнената геополитическа ситуация в Украйна. България затвърди имиджа си на „троянски кон“ на Русия в ЕС, а страната ни е заплашена от санкции заради нарушени европейски процедури във връзка със строежа на газопровода“, се казва в позиция на партията.

Дясната формация настоява също служебния кабинет да демонстрира коренно различен политически модел и да даде пример с ясни и безкомпромисни действия - да предприеме незабавно знаково действие по осветляване на договора за газопровода „Южен поток“ и съпътстващите го документи.

От партията питат: Отговорно ли е държавният глава да подкрепя антиконституционна хипотеза, създавайки прецедент с искане за неправомерно големи права на един служебен кабинет, лишен от контрола на легитимно избрана институция, каквато е НС?
Не носи ли подуправителят на БНБ Калин Христов солидарна вина с управителя Иван Искров за кризата около КТБ?
За какви конкретни преговори и договори президентът иска извънредни права на служебния кабинет? Влизат ли в това число договора за „Южен поток“ и строежа на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй от Уестингхаус?
Какви конкретни нови заеми се визират, от кои международни финансови институции и с каква цел?

#синьо единство #Орешарски #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"