Фамилия от 10 души - сред жертвите на авиокатастрофата в Мали

Фамилия от 10 души - сред жертвите на авиокатастрофата в Мали
Сред жертвите на авиокатастрофата в Мали е било и 10-членно семейство. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Семейство от 10 души са сред 54-те загинали французи при катастрофата на самолет на авиокомпанията „Ер Алжери" в северната част на Мали, съобщи АФП. Всички те са живеели в Източна Франция - в градовете Лорет, Лион, Жекс и Шамбери, съобщиха техни близки и представители на местните власти.

Това са мъж на име Бернар Рейно, който пътувал с бившата си съпруга Мишел. Заедно с тях били двамата им синове Франк и Ерик с техните съпруги Лор и Естел. На борда са били и четиримата внуци на семейство Рейно – Нейтън, Джули, Алекси и Зоуи.

Семейството се завръщало от почивка при приятели в Уагадугу, столицата на Буркина Фасо, откъдето излетели в четвъртък сутринта.

Всички 118 пътници на борда са загинали, обяви по-рано в петък френският президент Франсоа Оланд. Сред тях са 51 французи, 27 души от Буркина Фасо, 8 ливанци, шестима алжирци, петима канадци, четирима германци, двама граждани на Люксембург и по един от Швейцария, Белгия, Египет, Украйна, Нигерия, Камерун и Мали.

Шестимата членове на екипажа са били испанци според информация на испанския съюз на пилотите.

Френските военни охраняват мястото, където самолетът се е разбил. Намерени са и двете черни кутии. Много вероятно е причината за катастрофата да е климатична, но следователите работят по няколко хипотези. Разглежда се и вариантът за механична повреда, макар да е известно, че самолетът е бил в добро състояние. Третата посока на разследване е криминалната, но за нея за момента нямало доказателства. Четвъртата хипотеза за сваляне с ракета за момента е изключена. Според френските военни заплахата “земя-въздух” никога не е приемана като сериозна в рамките на операция “Сервал” в Мали, тъй като джихадистите нямали оръжие, способно да свали самолет на тази височина.

Останките на полет АН5017 бяха открити от френски военни самолети, които участват в умиротворителната операция в Мали. Машината паднала в района Госи в северната част на африканската страна. Тя пътуваше от Уагадугу в Буркина Фасо към Алжир.

#Мали #Франция #катастрофа #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"