"Луфтханза" и "Ер франс" отново с полети до Израел

"Луфтханза" и "Ер франс" отново с полети до Израел
"Луфтханза" отново ще лети до Тел Авив. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

След като в четвъртък авиационните власти в САЩ вдигнаха забраната за полети до Тел Авив, "Луфтханза” и „Ер Франс” също възобновяват полетите си от и до Тел Авив. Припомняме, че полетите бяха преустановени на 22 юли заради ракети, паднали в района на международното летище „Бен Гурион”.

Германската авиокомпания обяви, че ще възобнови полетите от и до Тел Авив поетапно от събота сутринта, предаде АФП, като се позова на нейно комюнике. Френската авиокомпания „Ер Франс” също обяви, че възобновява полетите от и до Тел Авив, предаде АП, като цитира нейно изявление. Първият самолет на „Ер Франс” за Израел ще излети от Париж в петък вечер.

В четвъртък Европейската агенция за авиационна безопасност отмени препоръката да не се изпълняват полети от и до Тел Авив.

Палестинските екстремисти са изстреляли над 2000 ракети към Израел. Няколко от тези ракети, насочени към района на летище „Бен Гурион", бяха прехванати от израелската противоракетна система „Железен купол", но ракета от ивицата Газа падна в близост до летището и един израелец бе ранен. Говорителка на полицията заяви, че попадението във вторник е било най-близкото до летището от началото на израелската военна операция в ивицата Газа на 8 юли.

Според ООН 700 палестинци и 30 израелци са загинали от началото на офанзивата. Много от жертвите са деца и цивилни жители.

 

#Тел Авив #Израел #Луфтханза #Ер Франс #Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници