Първи снимки от приложението за управление на Samsung Gear VR

Първи снимки от приложението за управление на Samsung Gear VR
A A+ A++ A

След снимките на очилата за виртуална реалност на Samsung - Gear VR, SamMobile са получили достъп и до приложението за управлението им, като ни предлагат поглед и към него. То e предназначено за телефона ви и служи за контрол на основната функционалност на устройството и за инсталиране и управление на приложенията за работа с него. По всичко изглежда, че потребителите ще могат да включват други устройства от серията Galaxy на Samsung към Gear VR чрез USB 3.0 порт.

От приложението HMT Manager става ясно, че ще има възможност за заключване на Gear VR по време на работа с него, както и показване на напомняния, че потребителят се намира във виртуална реалност. Разбира се, има възможност за калибрация на мобилното устройство спрямо Gear VR. Освен това потребителите ще разполагат и с режим на работа, предназначен за автори на софтуер, който ще осигурява достъп до по-сложни функционалности.

От HMT Manager можем да потвърдим и част от информацията за дизайна на Gear VR, като наличието на тъчпад и бутон за връщане, разположени от дясната страна на очилата. Когато устройството, което в голяма част от случаите сигурно ще е мобилният ви телефон, е свързано с Gear VR, сензорният му екран няма да може да се ползва и всички операции ще се извършват през бутона и тъчпада на очилата.

Бутонът за връщане обратно на очилата ще се използва и за достъп до картина отвън, която ще идва от камерата на телефона. Зареждането на приложения ще става с гласови команди, благодарение на S Voice. Компанията работи по софтуера за Gear VR, заедно с Oculus VR, а след изложението IFA 2014, когато най-вероятно ще бъде представянето на устройството, очакваме и пакета за разработчици.

Повече снимки има тук:
http://www.sammobile.com/2014/07/24/exclusive-samsung-gear-vr-setup-walkthrough-first-look-at-gear-vr-manager/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »