Изложба "Кралско детство" отваря в Бъкингам (снимки)

Изложба "Кралско детство" отваря в Бъкингам (снимки)
Изложбата е посветена на първия рожден ден на принц Джордж. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Изложба, посветена на първия рожден ден на принца на Кеймбридж Джордж, отварят в събота в Бъкингамския дворец. Експозицията под наслов "Кралско детство", показва вещи на общо 25 членове на кралската фамилия.

Куклен дом и люлеещи се коне на принцесите Елизабет и Маргарет, костюми на принц Уилям и Хари, рокля на фея на принцеса Ан, количка на принц Чарлз, дантелени ризи за кръщение на кралските деца, книга, в която са отбелязани първите успехи на бъдещата кралица Елизабет II (по-специално е посочено, че първите думи на принцесата са "майка" и "дете"), кичури коса на бъдещата кралица Виктория, внимателно съхранявани от майка й - херцогинята на Кент, млечните зъби на самата Виктория... Това далеч не е пълният списък на изложените предмети. Общият брой на експонатите е 150.

Посетителите ще могат да разгледат семейни видоклипове и снимки, показващи първите стъпки на важните особи, децата ще могат да редят гигантски пъзел и да пробват дрешките на най-малките членове на кралското семейство.

В магазина на Бъкингамския дворец пък ще се появи специална колекция от сувенири по мотиви от изложбата, както и каталог "Кралско детство".

#принц Джордж #Бъкингамски дворец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"