Ген. Стоян Тонев предложи да има списък къде се лекуват политиците

Ген. Стоян Тонев предложи да има списък къде се лекуват политиците
„Според мен най-важното е, още от началото на едно правителство, здравната програма да е приоритет. Реформа се прави първите шест месеца”, заяви Тонев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Както откриват банковите сметки и имотите на политиците, нека да има списък за това къде се лекуват те, какво е тяхното отношение по здравеопазването.” Това заяви в предаването „120 минути” на bTV заместник-кметът по здравеопазването на Столична община и бивш шеф на ВМА ген. Стоян Тонев.

„Според мен най-важното е, още от началото на едно правителство, здравната програма да е приоритет. Реформа се прави първите шест месеца”, заяви Тонев.

Ако бъде приета от политиците програма, изработена от широк кръг лекари, той би приел да е министър. Тонев се зарече, че първо ще се захване със спешната помощ.

„Държавата е готова да даде 2,5 млрд. лв. за една пропаднала банка, а не е готова да даде 2,5 млрд. лв за здравеопазване. Кое е по-важното? Парите или живота?”, попита Тонев във връзка с готовността на властта да съдейства на КТБ и проблемите около актуализацията на НЗОК.

Ген. Стоян Тонев обяви, че здравният министър в оставка Таня Андреева е случаен човек за системата. Той писа "Среден 3" на Андреева.

 

#ген. Стоян Тонев #предложи #списък #лекуват #политици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници