Windows Phone 8.1 Update 1 може да се появи още следващата седмица

Windows Phone 8.1 Update 1 може да се появи още следващата седмица
A A+ A++ A

Разпространението на финалната версия на Windows Phone 8.1 вече започна и докато чакаме обновяването да се появи и в България, Microsoft са готови със следващата версия. Става дума за Windows Phone 8.1 Update 1, който е малък, но ще донесе няколко интересни допълнения. Платформата вече ще има вградена възможност за създаване на папки чрез преместване на плочки от основния екран една върху друга. Това е една от липсващите и очаквани от години от потребителите функции.

Платформата ще получи поддръжка за интерактивни аксесоари, като калъфите, които HTC, Samsung и LG вече предлагат за моделите си с Android. Те събуждат телефона с отваряне или показват допълнително съдържание чрез прозорчета или специална конструкция. От The Verge допълват, че HTC тества версия на One (M8) с WP, така че поддръжката за такива аксесоари ще позволи използването на калъф като Dot View.

Другите промени ще осигурят поддръжка за дисплеи с резолюция 1280 x 800 пиксела, опция за асистента Cortana за достъп до телефонния указател за ползване на гласови команди по време на шофиране и нова анимирана плочка за магазина с приложения. Според информацията Microsoft са вече готови с разработката на ъпдейта и авторите на приложения ще го получат през следващата седмица или през август.

http://www.nokiapoweruser.com/2014/07/27/more-info-about-what-windows-phone-8-1-gdr1-brings-with-itself/
http://www.theverge.com/2014/7/27/5941861/windows-phone-8-1-update-1-features

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »