Михаил Миков ще запази статуквото, твърдят политолози

Михаил Миков ще запази статуквото, твърдят политолози
Михаил Миков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Избирането на Михаил Миков за лидер на БСП на конгреса в неделя разбуни духовете. Дори вътре в партията мненията са разнопосочни.

Политологът Мария Пиргова заяви в студиото на Би Ти Ви, че с този избор на следващ председател левицата вече скъсва с своето минало като „партия на прехода“, докато според колегата й Огнян Минчев Столетницата тепърва трябва да се доказва като съвременна политическа формация, която да разшири влиянието си и над по-младите българи.

И двамата експерти обаче се обединиха около становището, че изборът на Миков означава запазване на статуквото в БСП. Пиргова посочи, че това „не е лошо“ за партията, тъй като тя няма да се разцепи – „с Миков АБВ стои далече от БСП“.

Минчев пък обясни своята гледна точка по „статуквото“: „Сергей Станишев си тръгва, за да остане“. Така политическият живот на левицата щял да продължи да се изправя пред същите въпроси като преди - защо всяко управление на партията приключва с криза и срив на държавата; кое накара ръководството на партията да подчини идването на власт на колаборация с престъпна групировка (корпоративно-търговската групировка); какво може да направи партията, за да се докаже като модерна.

#Михаил Миков #Миков #Срегей Станишев #БСП #Мария Пиргова #Огнян Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"