Нов опит за оглед на авиокатастрофата в Украйна

Нов опит за оглед на авиокатастрофата в Украйна
227 ковчега с останки на загиналите пасажери са изпратени за изследване в Холандия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Чуждестранни специалисти ще направят опит да посетят мястото, на което се разби малайзийският самолет в Източна Украйна. Преди ден холандските и австралийските експерти отказаха да посетят мястото на катастрофата на полет MH 17 на малайзийските авиолинии, защото в района се водеха интензивни боеве между украинската армия и проруските сепаратисти.

От друга страна, холандският премиер Марк Рюте заяви, че изпращането на международни военни части за обезопасяване на мястото на авиокатастрофата в Източна Украйна е „нереалистично“. Пред репортери в Хага Рюте допълни, че това ще е „такава провокация за сепаратистите, че може да дестабилизира ситуацията“. Той допълва, че са разгледани всички варианти. Холандия, Австралия и Малайзия са решили да действат с обща операция. 

Експертите от екипа на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа обаче решиха, че е най-добре да не се предприемат рискови стъпки, съобщи Би Би Си. Специалистите изразиха опасения, че битките в района най-вероятно ще променят картината на местопроизшествието.

В неделя сражения се водеха край Донецк и Луганск, които бяха превърнати в крепости на проруските сепаратисти. От началото на кризата в Украйна са загинали над 1000 души.

Междувременно 227 ковчега с останки на жертвите от катастрофиралия малайзийски боинг са изпратени за изследване в Холандия. Първата жертва вече е идентифицирана, но властите не разкриват никакви подробности. 

#Холандия #самолет #Донецк #Луганск #Европа #Марк Рюте #Малайзия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници