Външно настоява: Не пътувайте до Либия!

Външно настоява: Не пътувайте до Либия!
В Либия обстановката остава кризисна. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Във връзка с ескалацията на напрежението и изострянето на вътрешната обстановка, както и поради неблагоприятните тенденции за нейното развитие, Министерството на външните работи отправя настоятелна препоръка към българските граждани за преустановяване на всякакви пътувания до Либия, съобщиха от БВнР.

На намиращите се българи на територията на Либия се препоръчва да напуснат незабавно страната.

Великобритания, Франция и Германия също призоваха гражданите си, които се намират в Либия, да я напуснат незабавно. Причината за това е несигурната обстановка в страната и нестихващите боеве.

От 13 юли в Триполи се водят сражения около международното летище между държащите го сили, които подкрепят генерал Халифа Хафтар и ислямистки групировки.

Жертвите на боевете са близо 100, а ранените двойно повече. Преди ден британското посолство в столицата беше нападнато. Няма пострадали при инцидента.

Атаката е била неуспешен опит да се открадне кола. Дипломатическата мисия продължава да работи, но от понеделник е в намален състав. В събота (26 юли) Съединените щати евакуираха целия персонал от посолството си в Либия и го прехвърлиха в Тунис.

#Либия #Триполи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници