В ЕП има само федералисти и антифедералисти, твърди Светослав Малинов

В ЕП има само федералисти и антифедералисти, твърди Светослав Малинов
Основното разделение в Европейския парламент не е между лявото и дясното, смята Светослав Малинов. Снимка: reformatorskiblok.bg
A A+ A++ A

„Основното разделение в Европейския парламент не е между лявото и дясното. Разграничението е на федералисти и антифедералисти – на такива, които искат по-единна и силна Европа, и такива, които не искат това“, каза евродепутатът Светослав Малинов. Той присъства на кръгла маса на тема „Десницата пред избор“, организирана от Института за дясна политика. Организацията беше създадена с цел да формулира ценностните ориентири на бъдещото дясно управление.

Според Малинов българските десни политици трябва да са федералисти, по смисъла на европейските разбирания за политически самоопределения. Ружа Смилова, която също участва в кръглата маса, въведе понятието „политическо равенство“, като в това тя вложи не икономическо равенство, а уважение към политическата общност – всички имат значение и то е равно за всички. Само по този начин, според Смилова, може да се постигне ефективно дясно обединение.

Румяна Бъчварова заяви, че дясното в България се отличава със своя индивидуализъм. Според нея правилният път е на интелектуалния индивидуализъм и на индивидуалната общност – едни ценности за всички в дясно. Бъчварова обясни, че е необходимо разграничаване на дясното от център-дясното, за да бъдат ясни позициите и приоритетите.

В дискусиите участие взеха представители на почти всички десни партии. Сред участниците бяха още и Калин Янакиев, Николай Василев, Тома Биков. В залата присъстваха и Евгений Бакърджиев, Евгени Михайлов, Атанас Атанасов, Томислав Дончев.

#Светослав Малинов #Румяна Бъчварова #Калин Янакиев #Тома Биков #Евгений Бакърджиев #Евгени Михайлов #Атанас Атанасов #Томислав Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"