Pussy Riot са решени да си отмъстят на Путин

Pussy Riot са решени да си отмъстят на Путин
Мадия и Надя са твърдо решени да получат възмездие. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Момичетата от пънк бандата Pussy Riot са решени да си отмъстят за всичко, което преживяха. Изпълнителките Мария Альохина и Надежда Толоконникова са подали иск срещу Русия в Европейския съд по правата на човека, пише руското издание „Ведомости“.

Сумата, за която двете претендират, е цели 250 хил. евро, с които родината им да ги компенсира за моралните щети, нанесени им с делото срещу тях. Альохина и Толоконникова са категорични, че по време на следствието и делото било нарушено правото им на свободно изразяване и личната им неприкосновеност. Освен това не получили справедлив процес.

Припомняме, че процесът срещу Pussy Riot предизвика международно недоволство, което доведе до осъждането на бруталността на руските власти към дисиденти в страната.

Девойките от групата бяха признати за виновни по обвинение в хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист, след като нахлуха в катедралния храм „Христос Спасител“ в Москва и изпълниха своеобразна „пънк молитва“.

С песента „Богородице, изгони Путин“ те помолиха пред олтара Дева Мария да отърве Русия от тогавашния й премиер и настоящ президент на страната Владимир Путин.

#Pussy riot #Владимир Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници