Baidu също подготвя автомобили, които се управляват сами

Baidu също подготвя автомобили, които се управляват сами
A A+ A++ A

Трудно бихме казали, че Baidu прилича по нещо на Google, освен по това, че имат търсачка, но много хора биха направили съпоставка между двете компании. Към приликите, които могат да се намерят, сега ще прибавим още една и тя е проект за коли, които се управляват сами. От китайската компания явно харесват идеята, но според тях подходът на Google не е правилен. Кай Ю, който е част от мениджмънта на Baidu, е споделил, че според него самоуправляващата се кола не трябва да замества шофьора, а да му дава повече свобода.

Това означава, че тя трябва да е интелигентна и да може да взема решения в сложни ситуации на пътя. Подобна концепция обаче прилича повече на подобрена версия на автопилот, отколкото на безпилотна кола. Компанията би трябвало да има готов прототип на автомобилите най-рано през следващата година, така че скоро няма да можем да видим как си представят безпилотните автомобили от Baidu.

http://thenextweb.com/asia/2014/07/25/chinas-baidu-follows-in-googles-footsteps-as-it-reveals-its-working-on-partial-self-drive-cars/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »