В САЩ ловят престъпници с Facebook

В САЩ ловят престъпници с Facebook
Айрлънд бе заловен чрез Фейсбук. Снимка: www.inquisitr.com
A A+ A++ A

Социалната мрежа Facebook е нов начин, с помощта на който полицията в американския щат Мериленд лови издирвани престъпници. „Решихме да направим профили на няколко престъпници, които издирваме“, разказва полицаят Ти Джей Смит.

Инициативата, наречена „Сряда на издирваните“, е дело на полицията в окръг Ан Аръндел. „Решихме да използваме социалната мрежа, за да може повече хора да ни помогнат за идентифицирането на някои престъпници или пък да ги накараме те самите да се предадат“, добави Ти Джей Смит.

Това, което се случило обаче, изумило силите на реда. Роджър Айрлънд бил един от издирваните престъпници. Когато видял своя снимка във Facebook, решил да остави свой коментар. В своя коментар Айрлънд се подиграл на полицията, че никой не може да го хване. Това обаче било много лош ход. „Изпратихме го до нашите компютърни специалисти и ги помолихме да проследят коментара“, обясни полицай Смит.

Полицията успяла да открие Айрлънд, който бил заловен в автомобила му. Това станало 24 часа след като той казал, че никой не може да го хване. „Не бих казал, че това е най-добрата практика за тези, които се опитват да избягат от полицията, но все пак я приветствам. Дано всеки, който се опита да се измъкне от закона, реши да оставя подобни коментари във Facebook“, каза още Ти Джей Смит.

Полицията в Мериленд отбелязва, че половината от престъпниците, на които били създадени профили във Facebook, вече са заловени.

#Мериленд #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"