61-годишна жена почина при порой в Габрово, издирват сина й

61-годишна жена почина при порой в Габрово, издирват сина й
Възрастна жена е починала от поройните валежи в Габрово. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

61-годишна жена от село Враниловци, Габровско, почина вследствие на поройните дъждове през изминалото денонощие, съобщи „Фокус“.

Синът й – 39-годишен мъж, към момента е в неизвестност. По думите на Таня Христова, кмет на Габрово, най-сериозна е ситуацията в селата Враниловци, Трънето, Яворец, Новаковци, Гъбене, Стоевци. Множество къщи са наводнени, отнесени са селскостопански постройки и леки автомобили.

„През изминалата нощ за отводняване и спасителна дейност работиха екипите на ПБЗН и органите на МВР. В ранните часове на тази сутрин определих групите, които извършват оглед на всички критични места и установяват нуждите, за да може щетите да се елиминират.

Към момента се извършва почистване на шахти, наноси и водостоци както на територията на засегнатите региони, така и в участъците от коритата на реките и деретата“, обясни Христова.

По нейна информация над 70 села и 4 квартала в Габрово са били без ток през изминалото денонощие поради силната гръмотевична буря. Към момента електрозахранването е възстановено. 

#Габрово #дъждове #Таня Христова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници