Камерън въвежда нови мерки срещу имигрантите на Острова

Камерън въвежда нови мерки срещу имигрантите на Острова
Камерън готви нови антиимиграционни мерки във Великобритания. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън съобщи пред в. „Дейли телеграф“, че се готвят нови мерки срещу имиграцията на Острова.

„Ще закрием мнимите „колежи“, ще намалим социалните помощи за пристигащи хора без работа и ще спрем да рекламираме работни места в чужбина“, казва Камерън. „От ноември хазяите ще имат законово задължение да проверяват имиграционния статут на наемателите си, а от декември ще се въведат правила, които да не допускат нелегални имигранти да си откриват банкови сметки.“

Камерън посочва, че британското правителство има дългосрочен икономически план, за да осигури по-добро бъдеще за Великобритания, като поставянето на имиграцията под контрол е жизненоважна част от него.

Припомняме, че в края на м. май партията на евроскептиците, начело с Найджъл Фарадж, предложи антиимиграционни мерки. 

Едно от предложенията бе европейците, които не могат да си намерят работа в продължение на 6 месеца, да бъдат изгонвани от страната. Друга идея бе ограничаване на общия срок за получаване на помощи за безработица до три месеца вместо сегашните шест.

И двете предложения обаче може да не помогнат на премиера Дейвид Камерън да намали броя на имигрантите във Великобритания, коментират критици.

Според тях ограниченията няма да се отнасят за пришълците, които успяват да си намерят работа. Освен това в момента британските власти изпитват трудности в екстрадирането на опасни чужди престъпници, а изгонването на редови имигранти може да се окаже невъзможно.

#Дейвид Камерън #Острова #имигранти #Найджъл Фарадж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници