Задържаха двама за изнудване

Задържаха двама за изнудване
A A+ A++ A

Столични полицаи задържаха двама мъже за изнудване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването започнало, след като 40-годишен мъж подал жалба в столичната дирекция на 23 юни. В нея разказвал, че двама мъже го заплашили и изнудвали да им прехвърли собствеността върху имот в жк „Люлин“ , притежание на трето лице.

Тъжителят казал, че познава авторите на заплахата с малките им имена. По случая било образувано досъдебно производство. Веднага започнало разследване за установяване на факти и обстоятелства по случая.

В резултат на оперативно-издирвателни действия била установена самоличността на мъжете - Д. Т. (54 г.), Димата, роден в Грузия, със словенско гражданство. Оказало се, че до 2011 г. той имал забрана да влиза в страната ни. Другият - М. К. (44 г.), Мишо, е софиянец, криминално регистриран за отвличане, принуда, разпространение на акцизни стоки без бандерол, лъжесвидетелстване, измама.

След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на Д. Т. и М. К. са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 213 а от НК. Софийският районен съд постановил постоянна мярка за задържане на двамата мъже.

#изнудване #Люлин #прокуратура #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"