Йовчев: Публикуваният от ББЦ документ е фалшификат

Йовчев: Публикуваният от ББЦ документ е фалшификат
Цветлин Йовчев призова политиците да не намесват МВР и службите в политическите си кампании. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Публикуваният от „България без цензура“ документ е фалшификат, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев по повод искането на Николай Бареков МВР да направи сравнителен анализ на документите, с които Бареков разполага, и тези, които се съдържат в архива на ведомството за част от водещите фигури на прехода, предаде „Фокус“.

„Колегите, които извършват проверка, нямат никакво съмнение, че документът, който се съхранява в МВР, е автентичен. Те съдят за това както по реквизитите на документа и на архивното дело, така също и по информацията, която се съдържа в регистрите. Това, което беше публикувано, определено е фалшификат. Има видни несъответствия между това, което трябва да съдържа един оригинален документ, и това, което е предоставено“, посочи Йовчев.

Вътрешният министър в оставка изрази готовност да се създаде комисия съгласно Закона за защита на класифицираната информация, да се разсекрети документът и да бъде подложен на експертиза, която да докаже неговата идентичност. Цветлин Йовчев призова политиците да не намесват МВР и службите в политическите си кампании.

#Цветлин Йовчев #ББЦ #документ #фалшификат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »