Летен театър в Трън

Летен театър в Трън
Снимка: Алма Алтер
A A+ A++ A

Стартира проектът „Летен театър в Трън“, организиран от театър-лаборатория „Алма Алтер“, сдружение „За Йййбелски глас“ и читалище „Гюрга Пинджурова“, град Трън.

В рамките на две седмици екип от трупата на театър-лаборатория „Алма Алтер“ ще провежда театрални работилници „Летен театър в Трън“ с група от 15-20 деца на възраст между 8 и 18 години от община Трън.

По време на тези работилници под формата на игра децата ще се запознаят със спецификите на авторския, живия театър. Ще имат възможност не само на теория, но и на практика да разгледат особеностите на бедния театър на Йежи Гротовски, както и задълбочено да надникнат в творчеството на Гео Милев и неговото разбиране за модернизма, театралното случване и фрагмента. Децата ще развиват своите сценични умения, ще преминат през физическа подготовка, която ще им позволи да присъстват на сцената автентично, със самочувствие и ще им даде базисни познания в областта на физикъл театъра.

В началото на учебната година на голяма сцена в град Трън децата, заедно с екипа от трупата на „Алма Алтер“, ще представят своя пърформънс, резултат от театралните работилници.

Един от водещите актьори на трупата на „Алма Алтер“, познат на широката публика с участието си в „Х-фактор“ - Георги Арсов, след първите си срещи с децата споделя: „Те са страхотни, живи, будни, упорити, готови да бъдат себе си. Това ми дава надежда и ме мотивира да влагам все повече време и усилия в работата с деца.“

#Трън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"