nvidiaNVIDIA създаде дисплей с висока резолюция от евтини LCD панели

nvidiaNVIDIA създаде дисплей с висока резолюция от евтини LCD панели
A A+ A++ A

Борбата за високи резолюции в мобилната индустрия в момента е безмилостна и новината, че NVIDIA са намерили начин да увеличат значително резолюцията на LCD дисплеи от нисък клас, със сигурност е най-малкото интересна. Компанията е постигнала това, като е наложила два дисплея един върху друг. Всъщност екипът е разглобил два дисплея с резолюция 1280 х 800 пиксела и ги е сглобил един върху друг с малко разместени пиксели, добавили са поляризиращ филтър и софтуер, който да осигури възможността компонентите на двата дисплея да работят заедно.

От NVIDIA са нарекли изобретението cascaded display, който има четири пъти по-висока резолюция от първоначално използваните дисплеи. Новосъздаденият дисплей има и недостатъци, разбира се, като това, че картината не е толкова ярка, а ъгълът на виждане е нисък. От друга страна обаче, това би бил нелош начин за създаване на дисплеи, които не са особено скъпи за устройства като Oculus Rift. Идеята е, че подходът може да се използва за създаване на по-добри дисплеи с по-достъпна цена.

http://www.extremetech.com/extreme/186980-nvidia-quadruples-display-resolution-by-stacking-two-cheap-lcd-panels-on-top-of-each-other

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"