НОИ удължава срока за смяна на сметки в КТБ до 4 август

НОИ удължава срока за смяна на сметки в КТБ до 4 август
Около 6000 пенсионери получаваха пенсиите си чрез КТБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До 4 август около 1200-те пенсионери, които все още не са сменили сметката си в затворените КТБ или „Креди Агрикол България“, могат да подадат заявления с нова сметка. Ако сторят това, пенсионерите ще могат да си получат августовската пенсия по новата сметка, пише вестник „Сега“. 

Необходимо е да се попълни заявление до териториалното поделение на НОИ, копие от документ с новата банкова сметка. Пенсионерите, които искат да получават парите си по пощата, трябва също да подадат заявление в съответното териториално поделение, като представят лична карта или удостоверение за регистрация по настоящ адрес.

Около 6000 пенсионери получаваха пенсиите си чрез КТБ, но в първата седмица, в която банката бе поставена под надзор, около 3800 смениха сметките си. Според закона заявленията за превеждане на пенсия по сметка до 25-о число на месеца се изпълняват от 1-во число на следващия месец. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции се извършва по график в периода от 7-о до 20-о число на текущия месец, а по банковите сметки парите се превеждат в първите три дни на периода.

 

#НОИ #КТБ #пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"