Български автокрадец стана съветник в БМВ, чете лекции на полицаи

Български автокрадец стана съветник в БМВ, чете лекции на полицаи
Снимка: bmwpower-bg.net
A A+ A++ A

Прочут български автокрадец беше поканен да работи като съветник в БМВ и да чете лекции на полицаите как да се пазят от крадци.

32-годишният сънародник, подлудил Виена със серия от автокражби, вече работи като скъпоплатен съветник на водещите германски автомобилни марки и изнася лекции на австрийските и немските полицаи,  съобщи пред „Стандарт“ бившият шеф на криминалното бюро в полицията във Виена Максимилиан Еделбахер.

Димитър бил нает първоначално от БМВ, но заради популярността му започнал да съветва полицията и Германската застрахователна асоциация.

„Този човек е компютърен гений, беше си изработил някакво магическо устройство, дълго около 2-3 сантиметра, което вкарваше в ключалките. Отваряше скъпите лимузини за по-малко от 5 секунди“, разказва Еделбахер, който е гост на Международния симпозиум на полицейските ръководители в София.

Срещу българина започнало разследване и се принудил да мине от другата страна и да сътрудничи на застрахователите и автопроизводителите. Сега българинът е един от най-добре печелещите в консултантския бизнес, като продава ноу-хау, което предпазва колите от кражби.

 

#Виена #Австрия #БМВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"