Цветан Василев: Наложи се Бареков да бъде „награден“, за да напусне ТВ7

Цветан Василев: Наложи се Бареков да бъде „награден“, за да напусне ТВ7
Цветан Василев препоръчва на Яне Янев да търси „господаря“ на Бареков в други кръгове, подготвили атаката срещу КТБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Банкерът Цветан Василев изпрати ново писмо до българските медии. Поводът е сигнал, който Яне Янев е внесъл в деловодството на Върховната касационна прокуратура, че бизнесменът превеждал пари на Николай Бареков. Става дума за кешов паричен трансфер от Цветан Василев към Николай Бареков чрез подставено лице, играещо роля на преносител на парични суми в особено големи размери с недоказан произход. 

Цветан Василев препоръчва на Яне Янев да търси „господаря“ на Бареков в други кръгове, подготвили атаката срещу КТБ. Той заявява, че е направил грешка да препоръча Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време. „Наложи се господинът да бъде „награждаван“, за да бъде освободен от поста си“, пише Василев.

Ето го пълния текст на писмото: 

Днес за пореден път моето име беше забъркано в конспиративните теории за управлението на задкулисието в България. Този път от „свръхинформирания“ господин Янев, който се превърна в специалист по „парични трансфери“ от времето на ранния капитализъм.

Искам да подчертая, че направих грешка да препоръчам господин Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време. Наложи се господинът да бъде „награждаван“, за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха.

Специалистите по „парични трансфери“ в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и КТБ АД. Както и сред онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди, които „моралните стожери“ на обществото подготвиха и опълчиха срещу мене с една-единствена цел — да им помогнат да окрадат атрактивните активи, финансирани от банката.

Кой знае, може би пък и част от претендираните липси в компаниите, менажирани „успешно“ в мое отсъствие, да са поели в подобна посока.

А за това, на кого слугува Бареков, най-добре свидетелстват неговите декларации от последния месец. По думите им ще ги познаете, г-н Янев! И по вестниците!

#Цветан Василев #Яне Янев #Николай Бареков #Бареков #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »