Парламентът няма да заседава заради отсъствието на ГЕРБ и „Атака“

Парламентът няма да заседава заради отсъствието на ГЕРБ и  „Атака“
A A+ A++ A

Парламентът няма да открие днешното си заседание поради липса на кворум. В пленарна зала се регистрираха 104 народни представители. От залата отсъстват депутатите от групите на ГЕРБ и на „Атака“.

Следващото заседание е утре от 9:00 ч.

Днес депутатите  трябваше да гласуват на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на отпадъците, внесен от Добрин Данев и група народни представители, както и върнатите за ново обсъждане текстове от промените в Закона за защита на конкуренцията, приети на 18 юни и върнати за ново обсъждане с Указ на президента на Република България от 30 юни.

В мотивите към ветото на президента се посочва, че значителна част от измененията и допълненията на закона не са надлежно мотивирани и няма оценка на въздействието им, някои от тях преследват неясни цели, а там, където целите на промените са общополезни, методите за постигането им са несъразмерни и могат да причинят вреда вместо полза.

Народните представители трябваше да  разгледат на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

#Парламент #Народно събрание #заседание #кворум #ГЕРБ #Атака #законопроект #отпадъци #конкуренция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »