Първият ъпдейт за Windows Phone 8.1 излиза следващата седмица

Първият ъпдейт за Windows Phone 8.1 излиза следващата седмица
A A+ A++ A

Преди дни Microsoft случайно сподели детайли за първото обновяване на Windows Phone 8.1 и компанията вече е готова да го представи официално. Добрата новина е, че активиралите функцията Developer Preview в телефоните си ще получат Windows Phone 8.1 Update 1 още следващата седмица и сами ще могат да изпробват промените.

Една от промените е свързана с дигиталния асистент Cortana, който досега официално беше достъпен само за потребителите на Щатите. От следващата седмица обаче той ще може да се ползва в бета форма в Англия и Китай с локализирано съдържание, а освен това за Канада, Индия и Австралия той ще бъде в алфа етап на разработка. Китайските потребители ще получат и различно визуално представяне на асистента, като пулсиращият кръг ще бъде заменен от анимиран герой.

Като цяло интерфейсът на Windows Phone 8.1 Update 1 не се различава от този на Windows Phone 8.1, но все пак има една основна промяна - добавена е възможност за създаване на папки върху началния екран с дръпването на иконите една върху друга. Заедно с това анимираните плочки на отделните приложения в папката ще продължат да работят и ще се показват върху плочката на папката.

Освен това е променена плочката на магазина за приложения, която вече показва информация за нови приложения, която се обновява по няколко пъти на ден. Компанията е добавила опция за селектирането на няколко SMS съобщения за препращане или изтриване, има възможност за промяна на настройките за отлагане на звъненето за будилника и са направени някои промени в плочката за Xbox Music. Сред останалите допълнения в ъпдейта са възможност за конфигуриране на VPN настройките при свързване с Wi-Fi точки за достъп, поддръжка на push известия за Bluetooth, режим Apps Corner за работа с приложения в затворена среда и др.

В хардуерно отношение в Windows Phone 8.1 Update 1 е добавена съвместимост с технологията Quick Charge на Qualcomm за по-бързо зареждане. Съвместимите устройства като Lumia 1520 и Lumia 930 ще получат тази функция след ъпдейт. Поддържат се още екранна резолюция 1280 x 800 пиксела, 7-инчови телефони, Voice over LTE (VoLTE) и умни аксесоари като HTC Dot View за очаквания модел One M8 with Windows.

http://blogs.windows.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2014/07/30/windows-phone-8-1-update-brings-cortana-to-new-markets-new-features.aspx
http://www.theverge.com/2014/7/30/5948311/windows-phone-8-1-update-features-release-date

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"