Започва финансово подпомагане на пострадалите от наводненията

Започва финансово подпомагане на пострадалите от наводненията
Започва финансово подпомагане на пострадалите в Добрич. Снимка: vbox7.com
A A+ A++ A

Националният обществен съвет за управление на финансовите средства за подпомагане на пострадалото от наводненията население на Североизточна България реши да се пристъпи към финансово подпомагане на пострадалите в Добрич. Това ще се извършва по приложените списъци за разпределение на средствата, предоставени от Областния обществен съвет.

Пострадалите домакинства са обединени в групи, като е предвидено всяка да получи различна сума в зависимост от степента на поражение върху имота, съобщават от БЧК.

80 домакинства ще получат по 1600 лв. Други 480 домакинства - по 625 лв., а 140 домакинства - по 150 лв. За Добрич предвидените за раздаване средства на този етап възлизат на 449 хил. лв.

Предстои финансово подпомагане и на пострадалите във Варна. Всяко от пострадалите 554 домакинства, включени в списъка, ще получат по 630 лв. За Варна предвидените за раздаване средства на този етап възлизат на 349 020 лв.

По-късно Националният обществен съвет ще разгледа предложенията за Велико Търново, след като бъдат представени от Областния обществен съвет в града.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"