Най-смешните животни от Виенския зоопарк (галерия)

Най-смешните животни от Виенския зоопарк (галерия)
Снимки: Даниел Цупанк, предоставени от „Компрес“ – София, бюро за връзки с Община Виена
A A+ A++ A

Целуващи се хипопотами, смеещи се ушати тюлени и орангутан, който си играе с разноцветни кубчета – всичко това са сцени от новия календар на фотографа Даниел Цупанк.

Докато ние все още сме в очакване на истинското лято и почивка на морския бряг, във виенската зоологическа градина „Шьонбрун“ (Zoovienna.at) вече са подготвили забавен календар със свои обитатели за следващата 2015 г. Там могат да се направят много смешни кадри, тъй като всяко животно има специфичен нрав и се развлича по различен начин.

Дали животните притежават чувство за хумор, не е доказано научно. Но е факт, че дори без да искат, те понякога изглеждат смешни и са в състояние да оправят настроението ни. Често камерата улавя моменти, когато животните се държат съвсем като хора и това не може да ни остави равнодушни.

Да си легне човек в хамак е нещо нормално и приятно, но когато в хамака се е изтегнала очилата мечка, сякаш си почива след напрегнатото си всекидневие, този миг просто трябва да бъде запечатан на лента.

Естествено, в календара не липсват и любимците на малки и големи – пандите и тигрите. Но за герои на корицата Цупанк е избрал личните си фаворити, сурикатите, които според него са се справили отлично с ролята си както пред камерата, така и зад нея.

#животни #зоопарк #Виена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"