Арестуваха петима телефонни измамници

Арестуваха петима телефонни измамници
Петима извършители на телефонни измами са задържани при полицейска операция на „Криминална полиция“ . Снимка: forum.sliven.net
A A+ A++ A

Петима извършители на телефонни измами са задържани при полицейска операция на „Криминална полиция“ и на полицаи от София, Пловдив, Ловеч и Плевен. Операцията е проведена на 29 юли под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив, информират от МВР.

В хода на полицейската акция, непосредствено след извършване на телефонна измама на жител от село Пасарел за сумата от 2000 лева, са задържани четирима жители на град Левски - В. А. (на 37 г.), криминално проявен и осъждан за кражби, управление на МПС след употреба на алкохол и незаконно преминаване на граница, И. И. (на 28 г.), с криминални регистрации и осъждан за измами, П. П. (на 33 г.), с криминални прояви и осъждан за кражби и измами, и Д. А. (на 39 г.), криминално проявен и осъждан за измами. Те са арестувани в близост до ловешкото село Горско Сливово в ползвания от тях автомобил „Фолксваген“. При проведените процесуални действия са намерени и иззети вещи и предмети, свързани с осъществяваната от тях престъпна дейност - множество SIM карти, мобилни телефони, картодържачи и други.

В Божурище е задържан и столичанинът С. Г. (на 34 г.), който бил ползван от групата като „куриер“. В него са открити и иззети също мобилни телефони, SIM карти, както и отнетата по измамен път парична сума.

Групата е съпричастна към осъществяването на измами и опити за измами на територията на Пловдивска област и София, които в момента се разследват. Извършителите са използвали познатата схема с позвъняване на случайно избрани телефонни номера и въвеждане в заблуждение на жертвите, че техен близък е пострадал при пътно-транспортно произшествие и се нуждае спешно от пари за скъпоструваща хирургическа интервенция.

 

#МВР #София #Пловдив #Фолксваген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »