Орешарски се надява следващият кабинет да продължи започнатото

Орешарски се надява следващият кабинет да продължи започнатото
Премиерът в оставка отбелява, че кабинетът е успял да установи нов тип взаимоотношение между държавата и бизнеса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът в оставка Пламен Орешарски заяви на последната пресконференция на кабинета, че по време на управлението му е направена крачка напред по отношение на солидарността на обществото, но не такава каквато се иска на всички български граждани.

„Засилихме някои от най-важните социални програми и се надяваме, че колкото и трудно да е това от фискална гледна точка, ще продължи и следващите години. Разчитам на приемственост, така че да продължат тези реформи. Всяко следващо правителство е в правото си да внесе корекции, но се надявам че ще потърсим широк консенсус, което не успяхме да направим заради политическата ситуация в страната“, заяви Орешарски.

Премиерът в оставка отбелява, че кабинетът е успял да установи нов тип взаимоотношение между държавата и бизнеса, без да се изкуши нито в един момент да подобрява фискалната политика за сметка на разплащането към бизнеса.

„Отчитайки напрегнатата и амбициозна програма за бюджета за тази година, ние имаме по-добро изпълнение на данъчните приходи. Не свършихме някои дейностни, някои ключови реформи, които не бяха направени в последните повече от 10 години, само ги започнахме“, каза Орешарски.

#Пламен Орешарски #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"