Превозвачи ще блокират столицата в петък

Превозвачи ще блокират столицата в петък
A A+ A++ A

Да затворят всички изходи на София в петък от 15 часа се заканиха от Националното сдружение на превозвачите. Според обясненията на зам.-председателя Красимир Лалов причината са новите ограничения за движението на камиони над 12 тона от 22 юли.

Агенция „Пътна инфраструктура“ забранява движението на тежките камиони и специализирана техника в петък от 18 до 21 часа и в неделя от 14 до 20 часа по 12 първокласни и 5 второкласни пътища. Списъкът включва всички магистрални отсечки.

Предната забрана важеше само за 5 първокласни и 1 второкласен път, а магистралите не бяха включени, сочат от сдружението и припомнят, че мотивът е бил магистралите да обслужват и бизнеса, не само гражданите.

Сега са добавени второкласните пътища Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, Дебелец - Гурково, Добрич - граница с Румъния и Околовръстен път София, както и много първокласни участъци.

„Необяснимо е защо се налага ограничение по пътя до Смолян, където няма железница и цялото снабдяване в Родопите с всякакви стоки става само с камиони“, даде пример Красимир Лалов.

Превозвачите дават срок до 31 юли заповедта да отпадне, в противен случай София ще бъде блокирана.

#София #блокирана #превозвачите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"