Nokia X получи нов ъпдейт, скоро и лиценз за глобална навигация

Nokia X получи нов ъпдейт, скоро и лиценз за глобална навигация
A A+ A++ A

Microsoft може и да се кани да прекрати работата по проекта за използване на Android в серията от бюджетни телефони Nokia X, но това не означава, че поддръжката на устройствата няма да продължи. Вече е факт ново софтуерно обновяване за Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL, което добавя някои от функциите, с които разполага Nokia X2.

Сред тях е новият мениджър на задачите, който позволява лесното превключване между намиращите се във фонов режим приложения - достъпът до него става през падащото меню в горната част на екрана. Добавени в системата са и някои от услугите на Microsoft като Outlook.com, OneDrive и OneNote. Outlook.com вече поддържа работата с повече акаунти, push известия и синхронизиране на календар и контакти. Подобрения има и в магазина за приложения.

Междувременно компанията обяви, че в идните седмици HERE Maps за Nokia X ще получи нова версия, която ще активира възможността за глобална навигация. В момента устройствата са ограничени до навигация с гласови указания само в страната на активиране, което определено е разочароващо, но не и неочаквано предвид бюджетния характер на устройствата. Приложението ще получи и нов интерфейс, който ще улесни работата с него. Тази версия вече е достъпна в Nokia Store за Nokia X2.

Заедно с това в магазина вече има и нова версия на Skype за Nokia X, Nokia X+, Nokia XL и Nokia X2. С нея идват значителни подобрения по отношение на качеството на звука при разговор и консумацията на енергия, поддръжка на облачно базирани 1:1 и групови чатове и по-добра размяна на видеосъобщения

http://conversations.nokia.com/2014/07/28/incoming-new-update-nokia-x-owners/
http://conversations.nokia.com/2014/07/30/updates-nokia-x-and-x2/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници