Честваме Световния ден на приятелството

Честваме Световния ден на приятелството
На 30 юли честваме Световния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН през 2011 г. Снимка: toninagems.blogspot.com
A A+ A++ A

На 30 юли честваме Световния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН през 2011 г.

Идеята на световната организация е да се стимулира дружбата между индивидите и народите. Приятелството е благородното и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури, за изграждането на един мирен и по-добър свят. Резолюция 65/275, гласувана на 27 април 2011 г. от Общото събрание, възлага особени надежди на младото поколение.

Международният ден на приятелството е една прекрасна инициатива младите хора по света, бъдещите държавни ръководители, учени, творци, да си подадат ръка на този чудесен празник и да загърбят всякакви различия за по-добро разбирателство между хората. Посланието е – можем да бъдем близки, колкото и да сме различни. Всички хора по света имат много повече неща, които да ги сближават, отколкото да ги противопоставят.

Световната организация призовава на този ден всички правителства и граждански организации да се включат в разнообразни инициативи в съзвучие с усилията на ООН за подобряването на диалога между различните култури в името на солидарността, взаимното разбирателство и помирението.

#ООН #послание #близки #учени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »