Отлага се блокадата заради ограниченията за тирове

Отлага се блокадата заради ограниченията за тирове
Значително бе редуциран броят на пътищата със забрана и сега ограничения ще има по всички магистрали и по- малка част от първокласните и второкласните пътища в страната. Снимка: АПИ
A A+ A++ A

Превозвачите се отказаха от насрочената блокада на изходите на София в петък. Причина за недоволството им бяха новите ограничения за движението на камиони по магистралите и ключовите първокласни пътища в най-интензивните периоди на трафик през лятото.

След среща между ръководството на АПИ и превозвачите се стигна до компромисно решение и до протестни действия няма да се стига.

Значително бе редуциран броят на пътищата със забрана и сега ограничения ще има по всички магистрали и по- малка част от първокласните и второкласните пътища в страната.

Ограничено остава движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона по автомагистралите за дните петък - от 18 ч. до 21 ч., и в неделя - между 14 ч. и 20 ч. Това ограничение, както е посочено в заповедта от 22 юли т. г., ще бъде в сила до 15 септември. Целта е по-висока пътна безопасност при засиления трафик в активния туристически сезон, категорични са участниците в срещата.

#тирове #забрани #блокада #отлага #ограничения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »