„Коалиция за България“ мина всякакви граници, смята Цачева

„Коалиция за България“ мина всякакви граници, смята Цачева
Цецка Цачева потвърди заявката на ГЕРБ, че повече няма да влизат в пленарната зала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ направи всичко възможно актуализацията на бюджета да се случи.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева в ефира на Нова телевизия.

Цачева обяви, че от ГЕРБ нямат вина за това, че има непреодолими противоречия в управляващата коалиция.

„Коалиция за България“ мина всякакви граници и този тон на конфронтация при обсъждането на бюджета бе зададен от Атанас Мерджанов“, каза тя.

Според Цачева се е стигнало единствено до „остро политизиране, пришиване и твърдения за налични връзки и бъдещи коалиции. Нещо, което не съществува“.

Тя изрази надежда, че обществото помни повече, отколкото помнят представителите от „Коалиция за България“, защото по думите й не Бойко Борисов се е целувал на Орлов мост и в конгресната зала с Пламен Орешарски.

„След като от „Коалиция за България“ твърдят, че оставят държавата в цветущо състояние, нека те да се обясняват с българските граждани“, заяви Цачева.

По думите и дупката в бюджета към този момент е близо 1 милиард.

„От държавния бюджет за подкрепа на банките са нужни 1,2 милиарда, които ще паднат от резерва. Като се има предвид, че в него има 700 милиона, които са неправилно поставени като евросредства, към този момент резервът е много малко над санитарния минимум“, обясни депутатът от ГЕРБ. По думите й няма да има пари за гарантираните влогове. 

Цецка Цачева потвърди заявката на ГЕРБ, че повече няма да влизат в пленарната зала.

#мина #граници #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"