Спортният арбитраж решава за Луис Суарес на 8 август

Спортният арбитраж решава за Луис Суарес на 8 август
Нападателят на Барселона Луис Суарес ще се яви пред Спортния арбитражен съд в Лозана на 8 август. Снимка: worldcup2014.actualno.com
A A+ A++ A

Нападателят на Барселона Луис Суарес ще се яви пред Спортния арбитражен съд в Лозана на 8 август. Каталунците се надяват независимият орган да отмени част от санкцията на уругваеца и тя да важи единствено за мачовете на националния отбор. Голмайсторът е отстранен от футбола до края на месец октомври заради ухапване по време на първенството.

Припомняме, че Международната футболна федерация ФИФА официално обвини нападателя на Уругвай Луис Суарес за ухапването на италианския защитник Джорджо Киелини.

Малко преди победното попадение за южноамериканците, телевизионните камери показаха в гръб Суарес, за когото Джорджо Киелини твърди, че го е ухапал по рамото. Главният арбитър не видя инцидента и не предприе никакви мерки.

Това съвсем не е първият подобен инцидент около Суарес. През 2010 година той беше наказан за 7 мача, след като ухапа играч на ПСВ Айндховен. Три години по-късно Суарес беше наказан за 10 мача от Английското първенство, след като ухапа защитника Бранислав Иванович от Челси.

#Луис Суарес #Бранислав Иванович #Международната футболна федерация #Джорджо Киелини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »